Responsiv design

Responsiv design

Responsiv design – mobilanpassad hemsida

Fler internet användare använder sig utav olika enheter. Allt ifrån datorer, surfplattor och mobiler. Ca 2 miljoner svenskar äger redan en smartphone och 90% utav dom använder dagligen sin mobil för att surfa med. Möt era besökare med mobilanpassad hemsida.

Responsiv design

Den mobila resan för hemsidan är lång och vi har gått igenom olika faser så som WAP, separat mobilversioner utav hemsidan som krävde dubbelt arbete för att uppdatera och underhålla. Sen kom apparna till dom mobila enheterna som var det senaste, men trenderna visar att apparna tappar och istället ökar den responsiva designen. Spara på utvecklingskostnaderna genom att välja en hemsida som redan är responsiv.

Våra hemsidor byggs med responsiv design vilket gör att designen "flyter" och anpassar sig efter besökarens skärm. Vare sig dom surfar från sin smartphone eller sitter vid sin stationära dator så ska hemsidan anpassas efter skärmen. Detta gör att ni behöver bara ändra innehållet på ett ställe och resten sköter hemsidan och ser till att innehållet anpassas efter skärmytan.

Ett enkelt test ni kan göra är att tex analysera er data från Google Analytics om ni har det installerat på er hemsida. Där kan ni se hur era besökare använder sig utav er hemsida och få fram hur stor andel utav era besökare som faktiskt använder sig utav mobila enheter. Vidare kan man läsa av och jämföra avvisningsfrekvensen och se om den är högre för mobila enheter och då kan det finnas behov att se över sin mobila lösning.

Är det något som ni skulle vilja prata mer om så hjälper vi er gärna och går igenom er hemsida och kikar på vad vi kan göra för att hjälpa er. Tveka inte och tag första steget mot ett förutsättningslöst samtal. Vi finns här för er.